Цікаве літо. День фотографа.

Щорічно 12 липня всі любителі і професіонали, причетні до фотосправи відзначають це свято. Дата вважається також Днем Святої Вероніки, образ і дії якої послужили тому, що її шанують як покровительку фотографів і фотографії.

Свята Вероніка - християнська свята. Легенда про неї говорить, що коли засуджений на мученицьку смерть Ісус Христос ішов на гору Голгофу, згинаючись під вагою свого хреста, спотикаючись і падаючи, хід супроводжував натовп на його Хресній дорозі. І коли виснажений Ісус впав в черговий раз під вагою хреста, зглянувшись над Спасителем, до нього підбігла жінка, відома під ім'ям Вероніка і, напоївши його водою, подала йому свій плат (шматок тканини), щоб обтерти обличчя. Коли вона прийшла додому то побачила, що на тканині закарбувався святий лик Спасителя, "справжній образ" (лат. Icona vera) особи Ісуса.

Через дві тисячі років, коли була винайдена фотографія, папа Римський затвердив день Святої Вероніки як день фотографа. Відзначати день фотографа 12 липня, було вирішено ще й тому, що 12 липня 1854 року народився Джордж Истман - засновник компанії Kodak, який зробив "фотографію доступну всім".

Кiлькiсть переглядiв: 144

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.