День Державного Прапора України.

Щороку 23 серпня в Україні відзначається День державного прапора України. Свято було засновано в 2004 році президентом Леонідом Кучмою.
23 серпня 1991 року, після провалу путчу в столиці СРСР Москві, група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор до сесійної зали Верховної Ради в Київі. Цей прапор досі, як реліквія, зберігається під склом у музеї ВРУ.
28 січня 1992 року Верховна Рада України прийняла закон про Державний прапор України, яким національний прапор затверджувався в якості державного. У 2009 році президент Віктор Ющенко заснував щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні. По всій Україні на честь Дня державного прапора зазвичай проходять урочисті заходи, концерти, виставки, круглі столи.

Цього року представники школи взяли активну участь в урочитостях до Дня Державного прапора.

Голова ХОДА Юлія Світлична привітала мешканців Харківщини з нагоди Дня Державного Прапора України та Дня Харкова:

"Вітаю всіх земляків з подвійним святом. Головне місто нашої області – Харків – традиційно святкує свій день народження в День Державного Прапора України.
Багато харків’ян – волонтери та військові, науковці та підприємці, діячі мистецтва та спортсмени – своєю працею створювали славу та велич Українського прапора. Саме Харківщина в найскладніші часи виявила незламність духу й захистила своє право жити під синьо-жовтим прапором. І сьогодні, як і 365 днів на рік, синьо-жовті стяги на вулицях нашого міста ще раз наголошують: Харків – це Україна!
Синьо-жовтий прапор – не лише наш державний символ. Він - свідчення зв’язку десятків поколінь українців, яке наш народпронісвід часів Галицько-Волинського князівства крізь роки бойових звитяг Війська Запорозького та буремні часи Української революції 1917 - 1921-го. До тієї самої миті, 23 серпня 1991 року, коли внесений до сесійної зали Верховної Ради синьо-жовтий стяг остаточно позначив відродження нашої держави.
За наших часів, як і в козацькому минулому, як і під час визвольної боротьби українців ХХ століття, синьо-жовтий прапор – це бойове знамено, яке гордо несуть захисники України.
У цей день, підіймаючи нафлагштокита вивішуючи на будівлях синьо-жовті прапори, ми висловлюємо повагу нашому минулому, шануємо героїв сьогодення та несемо віру в майбутнє. Віру в Україну. Слава Україні!"

Кiлькiсть переглядiв: 146

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.