До Дня прав людини

10 грудня – День прав людини. Це міжнародний день прав людини. За свої права людство боролось з найдавніших часів і продовжує боротись сьогодні. Кожна людина є особливою і неповторною. Життя їй дається один раз і прожити його потрібно гідно, щоб залишити після себе добрий слід.

В нашій державі права людини розпочинаються з Конституції України де у розділі ІІ цій темі присвячено 48 статей. Права людини будуть примножуватись тому, що людство розвивається і вносить свої корективи.

Проблема захисту родини і дитини завжди перебуває в центрі уваги міжнародної спільноти. Саме тому у 1989 році ООН затвердила важливий документ – Конвенцію про права дитини. В Україні вона набула чинності 27 вересня 1991 року. Головні завдання Конвенції – дитина має бути повністю підготовлена до самостійного життя в суспільстві і вихована в дусі ідеалів, проголошених ООН.

В школі проводиться велика робота вчителем права Труш М.М., адміністрацією школи з правового питання. Для батьків і дітей працює правовий лекторій. Організовано правову лекторську групу з 30 учнів. В кожній групі по 3 учні, які проходять по класах і розповідають, що таке права людини. Лекторій веде Труш Марія Михайлівна. У вестибюлі школи оформлено виставки на тему: «Права людини очима дітей». Серед учнів 9х класів був організований і проведений правовий брейн - ринг «Знай і поважай права».

Кiлькiсть переглядiв: 127

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.